Нямаме за цел да разделяме Европа както се опасяват някои, тези

...
Нямаме за цел да разделяме Европа както се опасяват някои, тези
Коментари Харесай

Борисов: Не делим Европа, намираме пари за проекти, които не са й интересни

Нямаме за цел да разделяме Европа както се притесняват някои, тези срещи ни оказват помощ по-бързо да наваксаме изоставането си от старите страни членки на Европейски Съюз. На тях намираме финансиране за планове, за които еврофондовете не доближават или пък не са забавни за Европейски Съюз. Това съобщи Борисов при откриването на бизнесфорума от самодейността 16+1 в НДК. В него вземат участие 1500 компании от Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Благодарение на тези срещи и планове можем да подобрим стокооборота и връзките си с Китай и със взаимни планове от няколко страни можем по-лесно да намерим финансиране дружно благодарение на Китай, сподели още Борисов.

" Западните Балкани не могат да бъдат обсъждани настрана. Всеки техен план се отнася и за Гърция, Румъния, България, Хърватия и Словения. Тук има представители и на Австрия и на Европейски Съюз. Балканите успяхме да се представим добре ", сподели още българският министър-председател.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов откри форумът 16+1. Той поздрави ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа и на Китай на Седмата среща на самодейността. Караниколов означи, че тази среща е основа за развиване на съдействието във високите технологии, осведомителни технологии, превоз, енергетика, туризъм.

От името на Китайската страна искам да изразя своята признателност на водачите на страните от Централна и Източна Европа за наличието на 7-ата среща 16+1, съобщи министърът на търговията на Китайската национална република Джон Шан на откриването. Той посочи, че бизнес форумът, който се организира за 8-а година, се е трансформирал в доста значима платформа за съдействие сред Китай и страните от ЦИЕ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР